Start > Zelf Sieraden Maken Webshop

Zelf Sieraden Maken Webshop

21 april 2016

Zelf sieraden maken is een hele leuke hobby, eentje waar je het hele jaar plezier van hebt. Sieraden kunnen natuurlijk ook elk seizoen mee. Door zelf sieraden te maken, kun je ook veel geld besparen. Sieraden hoeven namelijk helemaal niet duur te zijn, of liever gezegd, je kunt het zo kostbaar of zo voordelig maken als je zelf wilt. Een juweel hoeft niet per definitie van goud of sterling zilver te zijn. Met een eenvoudig koordje, een stukje schakelketting en een paar kralen kom je ook een heel eind.

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van sieraden, dat wordt mede bepaald door de mode. Bij een nieuwe look horen ook nieuwe sieraadjes natuurlijk! En die trend gaat vaak gelijk op met de mode. Voor 2016 bijvoorbeeld is de ultra vrouwelijke look helemaal in: kantjes en roesjes, plooien en zelfs strikken! Daar kun je leuk nieuwe kettingen, armbanden of oorbellen bij maken!

Als sieradenmaakster heb je vast en zeker nog allerlei kralen, hangers en materialen in huis waar mee je aan de slag kunt. Zo niet, dan kun je terecht bij een zelf sieraden maken webshop om je kralen of rijgmateriaal weer aan te vullen.

Het voordeel van kralen is ook dat je bijvoorbeeld een ketting die je niet veel meer draagt, weer uit kunt halen. Je knipt de draad door en dan kun je de kralen en bedels opnieuw gebruiken, en er een ander sieraad mee maken. Ik doe dat geregeld met edelsteen sieraden. Dan ben ik een beetje uitgekeken op een bepaalde ketting bijvoorbeeld, maar de kralen zijn nog altijd prachtig (ook een voordeel van natuurstenen, die zijn tijdloos). Dan maak ik er dus wat anders mee.

Bij het opnieuw maken ben je dan alleen het draad kwijt. In de meeste gevallen is het staaldraad tijdens het dragen toch een beetje gaan knikken, afhankelijk van de dikte van de opgeregen kralen. Ook kalotjes zijn meestal voor eenmalig gebruik, maar waar gehakt worden vallen spaanders. En die dingen zijn natuurlijk ook heel voordelig. Een slotje kun je altijd weer opnieuw gebruiken.

Als je de kralen opnieuw gaat verwerken, controleer ze dan eerst even op eventuele beschadigingen (krasjes bijvoorbeeld) of andere invloeden van het dragen. Als je een ketting veel hebt gedragen, dan kunnen er wat ongewenste dingen aan zijn blijven plakken. Kijk vooral goed rondom het rijggat.

Als je denkt dat de kralen wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken, maak ze dan schoon in een lauwwarm sopje. Dit gaat vooral prima met edelsteen kralen, glaskralen en zoetwaterparels. Niet te lang in het sopje laten badderen, maar snel afspoelen en ze goed afdrogen of laten opdrogen op een stukje keukenrol. Dan zijn de kralen weer klaar voor gebruik.

Daarna is het extra leuk om de kralen weer helemaal anders te verwerken, met nieuwe materialen, voor net even die andere look. Gelukkig kun je dan altijd terecht bij webshop Kralenkwarts voor nieuwe edelstenen, parels of slotjes om er een andere draai aan te geven. Elk jaargetijde nieuwe sieraden om je outfit een nieuwe look te geven!

 

Snippet:
Zelf sieraden maken om elk seizoen met een nieuwe look voor de dag te komen! Alle kralen, edelstenen en onderdelen te vinden bij webshop Kralenkwarts.

Bron: edelsteenkralen.nl

This post was submitted by kralenkwarts.

Tags: