Start > Wat is belangrijk bij standbouw?

Wat is belangrijk bij standbouw?

14 november 2013

Standbouw
Bij het ontwerpen van een stand komt vaak veel meer bij kijken dan u in eerste instantie zou denken. Zodra u besluit om een standplaats op een beurs of op een evenement te gaan huren zult u direct goed na moeten gaan denken over wat u precies met de ruimte wilt gaan doen. In uw standplaats is iedere vierkante meter uiterst kostbaar, want u hebt maar weinig ruimte waar u zoveel mogelijk mee wilt doen.

Inrichting van de stand
De inrichting van uw stand is derhalve uitermate belangrijk. Het inrichten van uw stand kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt het ook door een standbouwer laten doen. Die zijn er in gespecialiseerd en die weten hoe ze uw (beperkte) ruimte optimaal kunnen benutten.

Kies een thema door te brainstormen
De uitstraling van uw stand is natuurlijk zeer belangrijk, maar wat wilt u precies uitstralen? Welke boodschap wilt u uw bezoekers overbrengen? Wat is uw doelgroep, welke mensen wilt u naar uw stand trekken? Voor dat u kunt beginnen met het bedenken van de inrichting van uw stand zult u eerst een antwoord moeten hebben op bovengenoemde vragen. Kies vervolgens een thema die bij u past, zodat uw stand uiteindelijk één geheel zal vormen. Dit thema past dan toe op de inrichting van de stand, maar ook op de kleding van de medewerkers en zelfs op de hapjes en de drankjes die u eventueel serveert.

Uw thema moet uiteraard wel afgestemd worden op zowel uw product of dienst en uw doelgroep. Kiest u bijvoorbeeld voor duurzaamheid, biedt dan biologische hapjes aan. Zorg dat alles tot in de puntjes op elkaar aansluit.

This post was submitted by Winters.

Tags: