Start > Waarmee rekeningen houden bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubels.

Waarmee rekeningen houden bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubels.

6 juli 2015

Veel bedrijven gaan ook steeds bewuster worden betreft het meubilair wat zij inkopen. Bedrijven gaan duurzaam ondernemen en recyclebaar meubilair aanschaffen. Niet alleen de eisen van meubilair en technisch apparatuur veranderen na de jaren maar ook de werkplekken. Er leek meer behoefte te komen voor gesplitste ruimtes, waarvan de gebruikte materialen volledig recyclebaar zijn.  Er bleek behoefte aan besloten vergaderkamers, managers kamers en afsluitbare kamers voor personeelszaken en boekhouding. Maar niet alleen deze functies in een bedrijf hadden behoefte aan een eigen ruimte, ook werknemers die gezamenlijk in een ruimte werkten hadden meer behoefte aan privacy waarin de akoestiek geregeld kon worden. Hiervoor werd het kantoormeubilair  voorzien van scheidingswanden. Deze wanden kunnen een ruimte opdelen in verschillende vakken. Een roomdivider is hiervoor een goed voorbeeld. Hierdoor zitten alle werknemers wel in een ruimte maar hebben toch een afgezonderde werkplek met hun eigen privacy.  Deze ontwikkeling was tevens ook ideaal voor bedrijven met een kleine budget om uit te geven aan kantoormeubilair. Zo hadden bedrijven geen grote gebouwen meer nodig met verschillende kamers, maar was een grote kamer al voldoende.

Een ander groot verschil tussen de inrichting tussen nu en vroeger is de aandacht aan vormgeving en kleuren. Zo werd er vroeger volop gebruik gemaakt van berken hout decors in combinatie met zwarte en antraciet metaalelementen.
Nu wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de kleur wit in combinatie met frisse kleuren. Het kantoor functioneert hierdoor meer als twee huis. ‘’YOUR OFFICE IS YOUR SECOND HOME’’ is dan ook een mooie term voor moderne kantoren.
Niet alleen in de kleuren is dit terug te vinden, ook het meubilair krijgt een duidelijke huiselijke stijl. Vergaderstoelen worden vervangen voor eetkamerstoelen, er wordt gebruik gemaakt van massief houten tafels en kantoren worden voorzien een warme aankleding.
Naast een veranderend kantoor, veranderen ook de werktijden van werknemers. Flexwerken is een nieuw begrip en begint langzaam in populariteit te stijgen. Hierdoor bieden werkgevers hun werknemers meer vrijheid in hun werktijden. Maximale bezetting van het kantoor wordt hiermee gerealiseerd.  De vraag vanuit de markt laat dwingt fabrikanten hun producten aan te passen aan deze nieuwe vorm van werken. Zodoende zijn flexwerkplekken bedacht. Dit zijn werkplekken waarmee de hoogte van het bureau gemakkelijk is aan te passen. Hierdoor kan de gebruiker zijn bureau gemakkelijk op zijn of haar hoogte afstellen, zodat er ergonomisch gewerkt kan worden.

Het op hoogte zetten kan op verschillend manieren. Vaak wordt er gedacht aan elektrisch verstelbare bureaus. Hiermee kan er door middel van het indrukken van een knopje het bureau op een relatief snelle manier naar stahoogte gebracht worden. In tegenstelling tot een slinger is dit een goede manier om staand te werken. Gezien het tot wel twee minuten kan duren voordat een slinger-verstelbaar bureau op deze hoogte staat, zakt de motivatie om staand te werken geleidelijk. Wanneer u een staande werkplek zoekt raden wij het daarom af om een slinger bureau te kopen. Een elektrisch verstelbaar bureau is een veel betere optie. Dit gaat relatief snel en de gewenste sta hoogte is vaak in te programmeren. Toch is er een manier om nog sneller tot sta hoogte te komen. Palmberg heeft dit systeem ontwikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale gasveer, welke in de poot zit verwerkt. Het bureau is hierdoor in slechts 2 seconden tot maximale hoogte te brengen.

Zoals u heeft gelezen is er veel veranderd en is deze branche volop in beweging. Wilt u uw kantoor opnieuw inrichten? Wij raden altijd aan naar een lokale dealer te gaan en niet online producten te kopen. Kantoorinrichter zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kennen de markt goed. Een passend advies is hier altijd gegarandeerd.

Bron: http://www.shiraz.nl/

This post was submitted by Shiraz Office Furniture.

Tags: