Start > Waar moet ik op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

14 november 2013

Steeds meer mensen starten een website of willen een website starten. Het begint allemaal bij een domeinnaam kopen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over je domeinnaam, omdat dit van grote invloed kan zijn op de zoekmachine. Ga je bijvoorbeeld voor een exacte term of kies je liever een bedrijfsnaam?

Een tijd geleden werden er massaal exacte term domeinnamen vastgelegd, met als reden om hoog te ranken op deze termen in de zoektermen. Tegenwoordig heeft Google met diverse updates laten weten dat exacte termen niet meer de voorkeur krijgen.(Let op: Een enkele term is nog wel zeer sterk en kost normaal veel geld.)

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor de langere termijn. De zoekmachine ziet graag dat je kwaliteit opbouwt, een korte pakkende domeinnaam wordt vaak eerder onthouden door je bezoekers, wat weer kan leiden tot terugkomend verkeer.

Je ziet dat veel affiliatie websites nog kiezen voor exacte termen, toch is de keuze voor een juiste domeinnaam een persoonlijke kwestie. Veel plezier met het opzetten van jouw website!

This post was submitted by hosting.

Tags: