Start > Voordelen van winterbanden

Voordelen van winterbanden

12 oktober 2014

Winterbanden zijn in Nederland nog niet verplicht. De banden zijn echter wel zeer aan te raden bij de winterse omstandigheden in Nederland. Uw grip verbetert namelijk enorm en uw remweg halveert. In dit artikel de voordelen die winterbanden u bieden.

De belangrijkste voordelen van winterbanden

  • Temperatuur lager dan 7 graden? Veel meer grip!
  • Een verbeterde wegligging
  • Water wordt beter afgevoerd, minder kans op aquaplanning
  • Uw remweg wordt meer dan gehalveerd
  • Meer controle over uw voertuig en dus een verbeterde veiligheid

De voordelen van winterbanden mogen duidelijk zijn. Als verantwoordelijke automobilist wil je veilig rijden en daarom kies je voor winterbanden. Winterbanden zijn uiteraard niet bedoelt voor het hele jaar maar alleen voor in de winter bij temperaturen onder de 7 graden. Als stelregel valt te hanteren dat winterbanden zijn voor de maanden oktober t/m april terwijl u in de zomermaanden beter gebruik kunt maken van zomerbanden. Veel mensen vervangen hun winterbanden bij de wisseling van zomertijd naar wintertijd (en andersom).

Welke winterband

Niet elke winterband heeft dezelfde eigenschappen en de kwaliteit en effectiviteit van winterbanden verschilt dan ook flink. Kies voor merkbanden van bijvoorbeeld Continental of vraag advies bij een bandenbedrijf. Een miskoop kan bij winterbanden aardig wat geld kosten en is niet nodig. Afhankelijk van het aantal kilometers en het type auto kunt u de keus voor een bepaald soort winterband maken. Advies? Maak een afspraak bij Baldé’s bandenservice via www.baldé.nl.

This post was submitted by Roscello.

Tags: