Start > Tips om van je wax-angst af te komen

Tips om van je wax-angst af te komen

19 juni 2015

Waxen is een van de meest gebruikte methoden om van ongewenst haar af te komen. Velen vrouwen en mannen in Nederland gaan eens in de zoveel tijd naar een kliniek om zich te laten waxen.

Uiteraard kun je waxen ook zelf thuis doen. Waxen heeft vele voordelen: het is beter dan scheren, haar blijft langer weg en er is geen sprake van huidirritatie (wanneer je het op de juiste manier doet). Een nadeel van waxen is dat het een negatief imago heeft. Het doet pijn en je moet er vooral erg bang voor zijn, zeggen velen. Met deze tips kom je snel van je wax angst af!

1. Kijk geen filmpjes op youtube van mensen die zichzelf waxen of die niet door een professional geholpen worden. Veel van deze mensen doen het fout en je krijgt er een verkeerd en vooral angstig beeld van! Maak liever een intake gesprek bij een kliniek om je uit te laten leggen hoe het in zijn werk gaat.

2. Tijdens zo’n intake gesprek kan ook een test worden gedaan om te zien of je huid geschikt is om te waxen. Je kunt bijvoorbeeld een allergie hebben waar je niets vanaf weet. Tijdens zo’n intake gesprek wordt deze angst meteen weggehaald!

3. Neem een paracetamol in voor de behandeling. Voor mensen die erg veel last hebben van zenuwen voor de behandeling kan dit een wereld van verschil zijn. Door de paracetamol kun je zelf en je huid beter ontspannen zodat de haarwortel wat losser in het haarzakje komt te zitten.

4. Praat erover met mensen die zich al langer laten waxen. Deze mensen hebben veel ervaring en kunnen je precies uitleggen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een kliniek en hoe je je kunt voorbereiden.

Voor de mensen die nog steeds angst hebben na het proberen van deze tips: je kunt je ongewenste haar ook permanent ontharen. Dat gebeurt door middel van een laserbehandeling. Pijnloos en permanent, maar wel prijzig. Het is dus kiezen of delen: angst overwinnen of portemonnee trekken?

Bron: solutionclinic.nl

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: