Start > Tip voor autovakanties: onderzoek de benzineprijzen

Tip voor autovakanties: onderzoek de benzineprijzen

24 maart 2015

Tanken is duur. Voor een volle tank ben je heel wat tientjes kwijt dus het is de moeite waard om te onderzoeken waar je goedkoop kunt tanken. Woon je vlakbij de Belgische grens dan is het aan te raden om daar te gaan tanken. Door de Nederlandse regering betalen we in ons land namelijk een stuk meer dan onze zuiderburen. Veel mensen zijn echter gemakzuchtig en gaan in de buurt tanken zonder te kijken of het goedkoper kan. Ga je op vakantie met de auto naar je vakantiehuis Portugal of naar de lentezon in Italië, dan kan je vakantie een stuk goedkoper uitvallen als je wel onderzoek doet naar de benzineprijzen.

Voorbereiding

De voorjaarsvakantie komt eraan en veel mensen zullen er weer op uit trekken. De tip is om je goed voor te bereiden door te kijken waar je minder betaalt voor je brandstof. Het verschil tussen tankstations zelfs in de buurt is gigantisch en je wil toch geen dief van je eigen portemonnee zijn? Voorbereiden kun je doen op internet. Check de brandstofprijzen per land en per pompstation. Een tip: in Luxemburg en Oostenrijk kun je altijd goedkoper tanken dan omringende landen, dus doe hier je voordeel mee. Sla het liefst Italië over. Ook Noorwegen is duur qua brandstofprijzen. Zoals je misschien wel weet betaal je voor brandstof langs de snelweg bijna altijd meer dan dat je een dorpje inrijdt.

Duitsland

Ook in Duitsland is de brandstof goedkoper. De afgelopen weken betaalden we in ons land zo’n 1,35 euro per liter waar dat in Duitsland 1,20 was. Houd er echter wel rekening mee in Duitsland dat de ochtendprijs voor brandstof sterk kan verschillen met de avondprijs! Waar je ’s avonds 1,22 euro betaalt kan dat diezelfde ochtend 1,06 zijn geweest.

Luxe tankstations

Stop je bij luxe tankstations met een tankbediende dan betaal je sowieso meer dan normaal. Er moeten immers meer mensen betaald worden en luxe kost geld. Geld dat jij denk ik niet wil betalen, aangezien je niet in een tankstation woont.. Sla die duur ogende tankstations daarom over. Ze zijn dan waarschijnlijk ook te duur. Als je door Italië en Oostenrijk rijdt, kun je altijd beter tanken in Oostenrijk waar de prijzen stukken lager liggen. Je kunt zomaar 25 euro besparen door twintig kilometer verder te rijden als je bij de grens bent!

Bron: http://www.casafontelheira.com/

This post was submitted by Ans.

Tags: