Start > Stratumseind stopt met polsbandjes controle voor ID

Stratumseind stopt met polsbandjes controle voor ID

17 maart 2015

In theorie was het een uitstekend idee om de rijen voor de cafés op het bekende straat vol met kroegen het Stratumseind in Eindhoven te beperken. Op zaterdagen kunnen de identiteitscontroles voor nogal wat opstoppingen zorgen. Er ontstaan dan lange rijen en men wordt daar niet vrolijk van. De zogenaamde SwipID zou dit probleem moeten oplossen. Helaas voor de bedenkers is het polsbandjes systeem niet zo’n succes gebleken dan aanvankelijk werd gedacht.

SwipID polsbandjessysteem

Helaas heeft de revolutionaire SwipID nog geen jaar volgemaakt en stappen ze er nu al vanaf. De SwipID zou polsbandjes moeten scannen waardoor de identiteit van de cafébezoeker makkelijk en snel kan worden achterhaald. De bezoekers konden zelf een polsbandje aanvragen. Deze wordt gescand door een scanner bij de ingang. Zo kan de portier de bezoeker in een oogwenk beoordelen: mag hij naar binnen of niet? Het systeem bevatte echter nog een hoop kinderziektes die het polsbandjessysteem uiteindelijk de das om deden.

Kinderziektes

30 kroegeigenaren op het drukke Stratumseind waren geïnteresseerd in de SwipID en hebben een scanner aangeschaft. Nog geen jaar na de introductie was iedereen tot de conclusie gekomen dat het in de praktijk niet werkte en dat het soms zelfs voor lange rijen voor de deur zorgde. Het systeem werkte vaak niet naar behoorde en liet zelfs af en toe na het scannen van een polsbandje de identiteit van iemand anders zien. De cafébezoekers gaven ook aan niet graag met het polsbandje liepen, omdat het niet prettig aanvoelde. Dit bij elkaar was voor de kroegbazen reden genoeg om weer te werkten met de gewone identiteitskaart.

Geen investeerders

Het is een klap in het gezicht voor de bedenkers, want zij waren van plan om het concept ook uit te rollen bij andere gemeentes die al hun interesse hadden laten blijken. Dat idee is nu wel van de baan. Hoewel de bedenkers de SwipID nog denken te kunnen redden, kunnen ze geen investeerders meer vinden.

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: