Start > Nieuwe of 2e hands auto kopen?

Nieuwe of 2e hands auto kopen?

25 maart 2014

Als je een auto wilt kopen zijn er twee mogelijkheden: je kan een nieuwe auto kopen of een 2e hands auto kopen. Iedereen wil natuurlijk graag een nieuwe auto kopen. Je bent de eerste eigenaar en weet dus zeker dat er geen verborgen gebreken zijn. Ook heb je met een nieuwe auto weinig te maken met APK en onderhoud.

Maar er zij ook een paar nadelen als je een nieuwe auto koopt. Ten eerste is daar de aanschafprijs. Een auto kost al gauw 15 tot 30 duizend euro en dat is veel geld. Bovendien heb je de eerste jaren een hoge afschrijving. Dat wil zeggen dat je auto een groot deel van zijn waarde verliest, en dat merk je bij inruil van je auto

De andere mogelijkheid is dus om een auto als occasion te kopen. Het voordeel van een 2e hands auto is dat deze veel minder kost om aan te schaffen. Het geld dat je uitspaart kan je investeren in eventueel onderhoud, want daar heb je wel meer mee te maken. Afhankelijk van de leeftijd heeft een 2e hands auto elk jaar een nieuwe APK nodig en waarschijnlijk is er meer auto onderhoud nodig. Denk hierbij aan het vervangen van de uitlaat, het vervangen van de distributieriem, maar ook klein en groot onderhoud.

Voor extra voordelige auto aanbiedingen is er onlangs een nieuwe site gelanceerd: AutoDeals.nl. Met deze site willen de eigenaren interessante auto aanbiedingen onder de aandacht brengen van geïnteresseerde kopers, maar ook autobedrijven helpen om meer klanten te bereiken. Op deze manier profiteert iedereen van de aanschaf van gebruikte auto’s.

This post was submitted by mvwijn.

Tags: