Start > Nieuwe methode voor werving donateurs KNRM ingezet

Nieuwe methode voor werving donateurs KNRM ingezet

28 mei 2014

De KNRM, oftewel De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, slaat een nieuwe weg in voor het werven van donateurs. Zij hebben een mail de deur uit gedaan en deze gestuurd naar maar liefst 95.000 mensen in ’t Gooi en Kennemerland. De schipper van de reddingsdienst speelt hierin een hoofdrol, want hij vraagt in de mailing mensen om donateur te worden van KNRM op een innovatieve manier. KNRM heeft de mail gestuurd naar inwoners van Kennemerland tot 15 kilometer van het reddingsstation in IJmuiden.

Reddingsacties

Schipper Ton Haasnoot heeft een plekje helemaal aan de bovenkant van de mail gekregen, waarop zijn portret afgebeeld staat. In de mailing vertelt hij over een heldhaftige reddingsactie die hij met zijn team vrijwilligers heeft gedaan. Een klein vliegtuigje was in de Noordzee neergestort. Reddingsboot Koos van Messel schoot gelukkig te hulp, maar het mocht langer dan twee uur duren voordat de luchtfotograaf herman IJsseling eindelijk uit het koude water kon worden gered. Helaas was de hulp voor de piloot te laat gekomen. Hij overleefde de crash niet.

Donateurs noodzakelijk

Het reddingsteam staat vaker voor deze angstige situaties die je bijblijven, laat Haasnoot weten. Het KNRM draait op donateurs die het mogelijk maken om vrijwilligers bij 45 reddingsstations elke dag en elke nacht paraat te laten staan voor mensen die in benarde situaties in het water terecht zijn gekomen.

Engelse RNLI

De mailing die nu de deur uit gaat is een test. Als het werkt gaat de mail naar een veel grotere groep mensen om zo nog meer donateurs te werven voor de reddingsdienst. In Engeland werken ze bij de RNLI al langer met deze voor hen succesvolle methode. Tijdens het werkbezoek is het KNRM door hen geïnformeerd en zijn ze enthousiast geraakt door de goede resultaten. Het RNLI is ongeveer dezelfde organisatie als de Nederlandse KNRM, maar dan een grotere variant. Nu nog maar hopen dat de mailing niet meteen ongelezen in de mail afvalbakken belandt.

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: