Start > Mijn tien echte redenen om te kiezen voor Spanje

Mijn tien echte redenen om te kiezen voor Spanje

21 maart 2016

Als je er aan denkt om te verhuizen naar een ander deel van de wereld zijn er enkele dingen waar je rekening moet mee houden, en dan heb ik het niet in het minst over werken en levensstijl.

Hier zijn 10 goede redenen waarom je Spanje in overweging zou moeten nemen.

Het dieptepunt in de Spaanse vastgoedmarkt hebben we nu wel gehad en dus zijn de huizen momenteel ideaal geprijsd voor slimme investeerders Leven en werken in Spanje kan een comfortabele optie zijn voor een expat die kan werken van waar dan ook of van wie het bedrijf hem of haar maar daar stuurt. De levensstijl die Spanje biedt is bijzonder interessant en spannend en hier is waarom:

 • 1. Het Klimaat
  Spanje is een land van contrasten, van het Groene Noorden tot de dorre regio rondom Extremadura. De meeste mensen komen echter naar Spanje voor de lange zomers en de zachte winters. Gedurende negen maanden per jaar is het meestal warm genoeg voor zomerkleding en voor de wintersport liefhebbers is de hoogte van Spanje ideaal tijdens de winter.
 • 2. Eten
  En dan heb ik het over tapas. Spanje is een baken van regionale kook trots en tapas zijn een voorbeeld van die trots. Kleine bordjes met eten die worden geserveerd bij een drankje maken van drinken een veel beschaafder bezigheid.. Bijvoorbeeld in Granada en Salamanca zijn de tapas bijzonder smakelijk. Met El Bulli in Catalonië op kop heeft Spanje 6 van de 20 top restaurants van Europa en doet het dus ook bijzonder goed in de betere keuken.
 • 3. Levensstijl
  Spaanse mensen leven in het algemeen liever op straat dan opgesloten te zitten tussen de vier muren van hun huis met hun neus voor de televisie. Tijden de fiësta’s die in elk dorpje gevierd worden zie je dit fenomeen zeer duidelijk, al is niet elke dag hetzelfde.
 • 4. Sociale interactie.
  Verwacht van de Spanjaarden niet al te veel terug als je de taal niet wil leren. Doe je wel de moeite om Spaans te leren dan zal je zien dat ze hier bijzonder vrijgevig en nieuwsgierig kunnen zijn. Het geheim van een goede verstandhouding met je gebuur in Spanje is te communiceren want de Spanjaarden houden van praten en het delen van hun mening. Dat is meteen ook de reden dat het er in bars en cafe’s altijd zo luid aan toe gaat.
 • 5. Sport
  Spanje blinkt uit in sporten als voetbal, basketbal, handbal, atletiek en zelf synchroon zwemmen. Het collectieve wordt gezien als een goede manier voor sociale interactie, team sporten zijn dus heel populair hoewel het land het ook zeer goed doet in individuele sporten als tennis. Elk klein dorpje heeft zijn eigen sportcentrum omdat er wordt geïnvesteerd in infrastructuur en daarom zijn de Spanjaarden ook zo sportief. Ook investering in training en het klimaat bieden fantastische condities voor het beoefenen van verschillende sporten het hele jaar door.
 • 6. Variëteit
  De commercialisatie van de rijke geschiedenis van Spanje staat nog in de kinderschoenen. De bezettingen door de Romeinen en de Moren gedurende meer dan 700 jaar liggen aan de grond van de architectuur en de historische gebouwen. Zo zie je in Spanje enorme contrasten, van rijstvelden in Valencia tot grote, droge vlaktes waar maanden aan een stuk geen druppel regen valt. Spanje heeft een beetje van alles voor iedereen.
 • 7. Dranken
  In elke regio vind je een andere specialiteit. Cava (Champagne) wordt gemaakt in Catalonië, Cider in Asturië, Horchata in Valencia (notenmelk), en dan zijn er nog een paar meer exotische zoals Agua de Valencia (weerom in Valencia een dodelijke mix van Cava, sinaasappelsap en vodka), Calimocho vaak gezien tijdens de stierenloop in Pamplona waar cola wordt gemengd met rode wijn en natuurlijk de alom tegenwoordige sangria.
 • 8. Openbaar vervoer
  Spanje heeft waarschijnlijk het beste en modernste hoge snelheids traject van Europa en dat wordt aangevuld door plattelandslijnen die zelfs de meest afgelegen uithoeken bereiken. De busroutes die het land doorkruisen, maken dat je overal relatief snel kan komen en dat is een hele prestatie voor zo’n groot land. Ook met het vliegtuig kan je je van de ene regio naar de andere verplaatsen, dit is dankzij het uitgebouwde systeem nog sneller.
 • 9. Veiligheid
  Spanje is een zeer veilige plaats om te leven. Je voelt je zelfs ‘s avonds niet bedreigd op straat omdat er over het algemeen veel mensen zijn. Spanje is zeer familie vriendelijk en een goede plaats om kinderen op te voeden zonder al te veel zorgen om waar ze zijn en wat ze doen.
 • 10. Vastgoed
  Dankzij de lage intrest en de lage vastgoedprijzen is het momenteel zeer betaalbaar geworden voor buitenlandse koper, als is dit misschien geen geheel onpartijdige stelling als makelaar. Wie naar Spanje komt wonen en zijn huidig inkomen kan behouden, kan comfortabel kopen en zelfs in de grote steden koopjes doen. Bijvoorbeeld Huizen te koop in Javea vindt je in alle prijs klassen en je moet kijken wat het beste is voor de levensstijl die je hier wil.

Ik heb het zelfs nog niet gehad over de typische onderwerpen als fiësta’s, siësta’s, zon en strand, dat houd ik voor een ander artikel. Wil je een algemene kijk krijgen op wat een leven in Spanje voor jou zou kunnen betekenen en wil je meer weten over de contrasten van het land, klik dan op de links hier voor meer informatie. Voor mij heeft het gewerkt!

Sil van der Ben is een vastgoedmakelaar in Benitachell in de regio Valencia. Op de website VILLASLASELLA.BE kan je meer info vinden. Als je kwaliteits woningen zoekt, dan is dat de plaats die je zoekt en nog interessanter, hij bevat alles wat je moet weten over de aankoop van een huis in Spanje. In het geval je toch nog meer informatie wil, kan je altijd een email sturen via de website of telefonisch contact opnemen.

This post was submitted by Sil van der Ben.

Tags: