Start > Meer vrije tijd door passieve inkomsten

Meer vrije tijd door passieve inkomsten

21 april 2016

Vandaag de dag is bijna iedereen gehaast en is het iedere dag weer druk. Veel mensen ervaren dan ook niet voor niets behoorlijk veel stress in het dagelijks leven en zouden eigenlijk liever willen dat het eens wat rustiger zou worden. Maar er moet nu eenmaal brood op de plank komen en de kosten van het dagelijks levensonderhoud zijn niet goedkoop.

Toch zijn er diverse manieren om meer vrije tijd voor jezelf te creëren, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar manieren om passieve inkomsten te genereren. De naam passieve zegt het al, het gaat er dus om dat je geld verdient terwijl je er heel weinig voor hoeft te doen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden van dergelijke inkomstenbronnen.

Passief beleggen in aandelen

Deze manier van beleggen heeft als uitgangspunt dat je de markt niet kunt verslaan, maar wel kunt volgen. Het streven is dan ook om een mooi rendement te behalen, dat je op de lange termijn realiseert. Dit betekent dat aandelen, posities et cetera in fondsen lang in je bezit blijven.

Doordat je de aandelen langere tijd in bezit houdt, hoef je relatief een stuk minder taken uit te voeren dan wanneer je voor actief belegger zou kiezen. Wel is het natuurlijk zo dat je de koersen in de gaten moet houden. Daarbij is het overigens belangrijk om de principes van verstandig beleggen na te streven. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld emoties uitschakelt bij het handelen op de beurs en dat je van tevoren een goede strategie opstelt voor bijvoorbeeld het aan- en verkopen van je aandelen.

Vind je het beleggen allemaal maar te moeilijk, maar wil je er wel in investeren?  Dan bestaan er ook mogelijkheden om het beleggen geheel uit te besteden, maar je moet jezelf natuurlijk afvragen of een dergelijke beleggingsvorm bij jou als persoon past.

Multi level marketing

Het concept van multilevel marketing, ook wel piramidemarketing genoemd, is dat je bijvoorbeeld producten verkoopt aan mensen uit je netwerk. Nadat je de eerste inspanningen hebt geleverd om deze mensen over te halen om jouw producten uit te proberen en te kopen, is het ideaalbeeld dat je vervolgens alleen maar nieuwe bestellingen van je klantenkring hoeft aan te nemen. Er bestaan ook constructies waarbij je nog eens commissie ontvangt over de verkopen van jouw klanten aan hun klanten. Vandaar ook de naam Multi level marketing.

Multilevel marketing moet wel echt bij je passen als persoon. Veel mensen vinden het namelijk irritant als jij als familie, vriend of kennis een product probeert te verkopen waar je vaak weinig tot geen verstand van hebt. Denk bijvoorbeeld aan voedingssupplementen of allerlei verzorgingsproducten.

Bovendien vindt lang niet iedereen het fijn om te weten dat iedere aankoop die mensen bij jou doen je geld oplevert. Het is een ook belangrijk om goed stil te staan bij de vraag of je daadwerkelijk achter het product staat dat je verkoopt en hoe je mensen in je netwerk benaderd om jouw product eens uit te proberen. In ieder geval is het van belang om opdringerigheid te voorkomen.

Effectiever leven

Wanneer je er niet van houdt om je bezig te houden met beleggen in aandelen of multilevel marketing, dan zijn er natuurlijk ook nog vele andere manieren om meer vrije tijd te creëren. Een aantal van deze manier kun je lezen op dit blog over vrije tijd.

This post was submitted by Dany V.

Tags: