Start > Mediation bij een zakelijk geschil

Mediation bij een zakelijk geschil

23 januari 2014

Een zakelijk geschil, ofwel zakelijk geschil, is vaak voor alle partijen behoorlijk frustrerend. Kies je ervoor om je zakelijk geschil te beslechten door een gang naar de rechter of via een incassobureau, dan is dat door de regel slechts voor je zakelijke relatie en meestal betekent dit dan ook een breuk met je leverancier, je klant of je zakelijke partner.

In verre weg de meeste gevallen zijn er dan alleen maar verliezers. Als ook nog zakelijk en privé in elkaar verweven is, kan het vaak nog veel vervelender worden. Vaak kiezen de partijen er dan voor om de confrontatie zo lang mogelijk uit te stellen en voor zich uit te schuiven. Dit kan een tijdje goed gaan, maar op een gegeven moment barst de bom toch en zijn de gevolgen vaak niet meer te overzien.

Beter, sneller, goedkoper
Mediation bij een zakelijk geschil is daarom een veel betere oplossing. Beide partijen blijven hierdoor op een normale manier, in bijzijn van een mediator, met elkaar praten om samen het zakelijk conflict zo goed mogelijk op te lossen. Business mediation is daarom vaak veel beter, veel sneller en bovendien veel goedkoper dan wanneer er advocaten of incassobureaus moeten worden ingeschakeld.

Win-win
Doordat beide partijen werken aan een goede oplossing, vaak in een veel eerder stadium dan wanneer men het conflict laat escaleren, is er vaak sprake van een win-win oplossing. Bij mediation is het uitgangspunt een oplossingsmodel en geen strijdmodel zoals bij de rechter.

Wil je meer informatie, kijk dan eens bijvoorbeeld bij:

- Mediation Regio Noord
- Mediators Vereniging Brabant

This post was submitted by Winters.

Tags: