Start > Gratis nep xtc-pillen in 3 grote steden

Gratis nep xtc-pillen in 3 grote steden

5 mei 2014

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn er gratis nep xtc-pillen uitgedeeld in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht. Een groep jongeren die zich ‘Jonge Democraten’ noemen zijn hiervoor verantwoordelijk. Ze hebben laten weten de drugs ook op andere grote evenementen te verspreiden.


Doel
Deze actie zal twee weken in beslag nemen en valt onder het grotere platform MDMJA. Deze naam staat voor ‘JA’ en ‘MDMA’. MDMA is de naam van de werkzame stof in xtc. De actie wordt gevoerd om het grote drugsgebruik op festivals terug te dringen. Het is algemeen bekend dat het drugsgebruik op grote festivals en evenementen enorm groot is. Veel mensen hebben echter niet in de gaten wat de gevaarlijke gevolgen kunnen zijn van het gebruik van xtc en andere partydrugs. Wat MDMJA wil is het legaliseren van xtc waarbij er streng wordt gereguleerd.

Onwetendheid
Veel drugsgebruikers zijn niet goed geïnformeerd over de drugs die zij gebruiken, omdat xtc niet legaal is. Vanuit de overheid zal er dus geen informatie te vinden over hoe de drugs juist te gebruiken en waar op te letten. Juist deze onwetendheid brengt mensen in groot gevaar en vergroot de kans van het gebruik van vervuilde drugs. Jaarlijks sterven mensen door drugs-ongevallen. Met de nep xtc-pillen willen de initiatiefnemers ontmoedigingsbeleid voeren. Zij pleiten tevens voor goede voorlichting en hogere eisen aan kwaliteit. Ze geloven hiermee de het sterftecijfer terug te dringen. Het geld denkt de MDMJA te halen uit accijnzen die ook van toepassing zijn op alcohol en drugs. Het zal zelfs de staat hiermee ten goede komen. De drugs xtc-pillen lijken net echt en men zal bijna zeker het verschil niet zien. Dit maakt de kans van slagen erg groot. Tegenwoordig is bijna alles na te maken en niet van echt te onderscheiden. Denk aan kunstplanten, kunstwimpers en zelfs sommige nepborsten.

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: