Start > Dit is dat vieze randje onder je nagel werkelijk

Dit is dat vieze randje onder je nagel werkelijk

21 maart 2016

25-2-2016 EINDHOVEN – Je zal er vast ooit last van hebben: een vies, grauw randje vlak onder je nagel(s). Het is niet dat je heel de dag in de tuin hebt gewerkt of niet gedouchte hebt, maar toch is het er plotseling? Benieuwd wat het is en hoe je er weer vanaf komt?

Wees maar niet bang, dat grijze randje onder je nagels betekent niet dat je vies bent, maar iedereen heeft er weleens last van. Het is namelijk niet alleen viezigheid, maar het is een combinatie van dode huidcellen, keratine dat aan de onderkant van je nagels zit en een beetje vuil plus dagcrème en make-up dat je aanbrengt met de vingers. Tezamen vormt dit de grauwe randjes onder de nagels. Zolang de kleur niet verandert naar groen, is er niets aan de hand. Maak je nagels grondig schoon en ze zien er weer blinkend uit. Is het randje wel groenig van kleur, dan hebben bacteriën zich bij de restjes gevoegd. Dit zijn bacteriën die het liefst leven in de omgeving onder of op je nagel. Om van deze viezigheid en bacteriën af te komen is er maar één goede oplossing: je nagels kort knippen. Bij een nagelgroothandel, zoals Nailbar, kun je vervolgens veel nagelverzorgingsproducten verkrijgen om ze vervolgens goed te verzorgen. Was je handen ook grondig en vergeet je nagels uiteraard niet. Om echt blinkend witte nagels te krijgen, kun je het beste je nagels in een blok zeep zet tijdens het badderen of douchen. Ze worden er niet alleen mooi wit van, ook het vuil wordt op deze manier onttrokken onder je nagels. Je kunt de grijze randjes soms ook al sneller voorkomen door een dunnere gezichtscrème, handcrème of bodylotion te gebruiken. Hoe dunner de crème is die je met je vingers aanbrengt, des de minder vuil er onder de nagels wordt vastgehouden.

Als je denkt aan het schoonhouden van de randjes onder je nagels, dan zal je al gauw denken aan een nagelborsteltje, zodat je er goed bij kan. Gooi dit nagelborsteltje het liefste direct in de prullenbak, want hier blijven juist veel bacteriën in achter. Deze producten zijn ook niet te steriliseren en zijn dus een walhalla voor bacteriën die je juist niet onder je nagels wilt hebben. Gebruik in plaats van een nagelborsteltje liever een metalen vijltje voor nagelhygiëne. Een metalen vijl is makkelijk schoon te maken. Maar let op dat je het niet overdrijft met veilen, want dan tast je je nagels aan.

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: