Start > De buiten bruiloft

De buiten bruiloft

4 april 2014

Buiten trouwen geeft een totaal andere sfeer dan binnen. Het heeft iets magisch en een gevoel van vrijheid. Buiten bruiloften kunnen op diverse locaties plaatsvinden. Denk aan een binnentuin van een kasteel, het strand of op een landgoed. Misschien ben jij er nog niet helemaal uit of je een binnen bruiloft of een buiten bruiloft wil. Wat zijn de voor- en nadelen van een buiten bruiloft?

Voordelen buiten bruiloft

Buiten bruiloften geven een vrij gevoel. In de zomer hoor je de vogels fluiten, alhoewel je in Nederland helaas nooit weet of het echt mooi weer wordt. Als je geluk hebt met het weer lijkt het me heerlijk om het zonnetje te voelen branden en de wind door je haren of sluier voelt gaan. Het is een mooi plaatje en zal ook mooie foto’s opleveren (mits je een goede fotograaf hebt uiteraard).

Nadelen buiten bruiloft

Zoals ik al eerder zei weet je in Nederland nooit of de zon zal schijnen of dat het gaat regenen. Het weer is onvoorspelbaar en dat kan een buiten bruiloft letterlijk in het water laten lopen. Niet alleen regen is vervelend, ook kou en harde wind kan een smet zijn op de mooiste dag van jullie leven. Wespen en vervelende vliegen zijn daarbij veel vaker buiten dan binnen te vinden. Het voordeel van een binnen bruiloft is dat alle aandacht naar jullie en de ambtenaar gaat. Er zijn lang niet zoveel afleidingen dan wanneer je in de buitenlucht trouwt. Om maar niet te spreken over het geluid van auto’s, overvliegende vliegtuigen en wellicht zelfs voorbijgangers.

Conclusie

Je moet voor jezelf de afweging maken wat voor jullie belangrijk is, maar het is verstandig om bovenstaande punten mee te nemen in jullie beslissing. Regen kan als vervelend worden ervaren, maar het kan ook geweldige foto’s opleveren! Bijna elke bruidsmode zaak verkoopt speciale bruidsparaplu’s die prachtig bij je trouwjurk zullen staan. Deel bijvoorbeeld allemaal dezelfde zwarte paraplu’s uit aan je gasten en het kan toch een spetterend plaatje worden! Of we je aanraden te kiezen voor een buiten bruiloft hangt dus helemaal af van jullie eigen wensen, beleving en prioriteiten.

This post was submitted by AVerstappen.

Tags: