Start > Clouddiensten In Nederland

Clouddiensten In Nederland

25 maart 2014

BigCloud bied u Clouddiensten aan vanuit Nederland. Wat kunnen Clouddiensten doen voor U en uw bedrijf? Zijn Clouddiensten wel veilig ? En kunnen Clouddiensten ook voordeel opleveren voor kleinere of eenmansbedrijven? Deze en andere vragen wil ik voor u proberen te beantwoorden. Er zijn een aantal grote voordelen die je met Clouddiensten kunt bereiken, om er een aantal op een rijtje te zetten:
• Eenvoudig schaalbaar
• Overal benaderbaar
• Besparing op ICT Infrastructuur
o Centrale opslag data
o Gecentraliseerd beheer en support.
o Lagere licentie kosten

Eenvoudig schaalbaar
In vergelijking met de fysieke tegenhanger van een Cloud Server ook wel virtual private server (vps) genoemd, wanneer je de fysieke server aanschaft schat je de capaciteit van dat moment in, en als dat goed ingeschat is en je bedrijf niet verder groeit (of krimpt), is er verder geen noodzaak tot het uitbreidden van de server echter de realiteit is dat de meeste bedrijven qua volume aan het groeien of aan het krimpen zijn, als je een fysieke server moet uitbreidden dan kost dat in ieder geval een hoop moeite en tijd, op zoek naar (duur) compatibel geheugen en schroevendraaiers. Een ander nadeel is dat de server een bepaalde niet productieve tijd heeft bij het plaatsen en testen van het nieuwe geheugen (down time). Bij de vps is het zo dat het toegewezen geheugen een instelling is en dat die verandering meestal zonder down tijd kan worden vergroot of verkleint. Hierdoor kun je snel inspelen op een veranderende markt.

Overal benaderbaar
Als je kiest voor de gehoste desktop ook wel desktop in de Cloud of Clouddesktop genoemd. Dan heb je al je kantoor applicaties in de Cloud, voor iedere werkplek een gestandaardiseerde omgeving en al de documenten en bestanden op één plek, en waar je ook bent op de wereld zolang je een apparaat met internet hebt kun je je verbinden met je desktop en je bestanden benaderen.

Besparing op ICT Infrastructuur
De besparingen zijn talloos en één daarvan is een besparing op licentiekosten, als je een desktop in de Cloud hebt zoals hierboven omschreven, dan bespaar je ook op licentie kosten geen peperdure licenties voor iedere desktop maar een kleine maandelijkse fee die vaak bij de gehoste desktop wordt geleverd. Verder heb je door de centrale opslag van data een goed overzicht op alle data en wordt er geen ruimte onbenut gelaten je betaald alleen voor wat je gebruikt en mocht het bedrijf inkrimpen dan krimpt ook de opslag capaciteit, en ook de rekening word lager. Ook het gecentraliseerd beheer en support kan een groot voordeel opleveren, doordat de bedrijfsdata niet langer versnippert is, Kan het beheer ook verder gestandaardiseerd worden.

This post was submitted by John Michel.

Tags: