Start > Cirkelzaagblad duurzaam onderhouden

Cirkelzaagblad duurzaam onderhouden

2 juni 2015

Het kopen van een duurzaam zaagblad geeft je nog niet de garantie op alles. Het op een juiste manier onderhouden of beter gezegd ‘duurzaam onderhouden’ levert veel meer op. Hiermee wordt bedoeld dat de slijtage van het zaagblad niet alleen met de kwaliteit te maken heeft, maar ook met het onderhoud van de machine. Om het hier niet bij te laten geven we ook een aantal tips om je cirkelzaagblad duurzaam te onderhouden. Hieronder een aantal tips weergegeven in een opsomming:

Cirkelzaagblad slijpen

Het slijpen van een cirkelzaagblad is op ten duur een belangrijk punt in de onderhoud en het opnieuw zetten van de tanden. Slijpen is het met een vijl de tanden weer scherp maken, zodat makkelijk door hout heen kan worden gezaagd. Zetten is benodigd omdat de tanden van een zaagblad door de warmte en wrijving weer naar binnen gaan staan. Zet deze weer naar buiten door de vorige zet beurt aan te houden.

Cirkelzaagblad schoonmaken

Cirkelzaagblad schoonmaken kan door middel van ovenspray. Deze is benodigd om hars of zaagsel makkelijk te verwijderen. Dit door een cirkelzaagblad boven een doos aan een touw te hangen. Als dit is gebeurd inspuiten met ovenspray en 20 minuten laten inweken. Zaagblad weer pakken en met het doek de resten hars en zaagsel voorzichtig verwijderen. Om het werk compleet te maken smeer met vaseline het zaagblad in dat voorkomt de kans op roestvorming. Veeg daarna de restanten vaseline af zodat nieuw zaagsel niet blijft plakken.

Cirkelzaagblad veilig opbergen

Het gebeurd vaak dat gereedschap de eerste maanden netjes in een koffer wordt opgeborgen. Alleen vanwege haast of chaos blijft gereedschap snel slingeren. Het netjes opbergen voorkomt problemen zoals dat een cirkelzaagblad stompt wordt.

Dit alles zijn misschien simpele tips, waarvan je denkt “maar dat had ik zelf ook kunnen bedenken”. Toch is het vaak dat mensen de kleine tips even vergeten die juist toch het verschil maken. Het is een bekend gezegde, maar je kunt beter voorkomen dan genezen!

bron: http://www.cirkelzaagkopen.nl

This post was submitted by cirkelzaagkopen.

Tags: